Met veel zorg en passie kweken wij..

De blauwe bes (Vaccinium Corymbosum)

De basis van onze blauwe bessenstruiken komt van eigen "moederplanten'. Deze moederplanten, sommige al meer dan 25 jaar oud, leveren jaarlijks meer dan een half miljoen stekken. Deze stekken kweken we in 2 jaar op tot volwaardige struiken. We houden de gehele kweek in eigen hand en garanderen zo blauwe bessenstruiken van de allerbeste kwaliteit.

Sierheesters

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van sierheesters in pot- en volle grond. 

Rhododendrons

De Rhododendrons groeien in de volle grond uit tot een hoogte variërend van 30 tot 80 cm.

Kwaliteit en milieu 

'Natuurlijk kweken we zo natuurlijk mogelijk!'

Watervoorziening

De kweek van onze producten vraagt grote hoeveelheden water. Om het watergebruik zoveel mogelijk te beperken, maken we gebruik van een gesloten beregeningssysteem voor onze potplanten. De potplanten staan op een containerveld. Al het water van deze velden wordt afgevoerd naar drie bassins. Deze bassins vangen al het overtollige water op voor hergebruik.

Onkruidbestrijding 

Om onnodig gebruik van bestrijdingsmiddelen tegen te gaan, voorkomen we de groei van onkruid. De potplanten strooien we af met boomschors wat in grote mate de groei van onkruid tegenhoudt. Het onkruid dat wel kans ziet wortel te schieten, verwijderen we handmatig. Daarnaast maken we gebruik van biologische bestrijding, door middel van het inzetten van natuurlijke vijanden. 

2017 Boomkwekerij B&B Nagel